Fuzja Smaków - z autografem autora
towar niedostępny
Opis
Książka z autografem.
Kilka słów od autora:
Wszystkie zamieszczone tu przepisy własnoręcznie przygotowałem. Nawet jeśli
niektóre gotowałem przed kamerą w miejscach, skąd pochodzą, przygotowywałem je raz
jeszcze w Krakowie, by mieć pewność, że da się je zrobić i u nas, zważywszy na dostępność
składników. Rzecz jasna nie wszystko kupicie u siebie za rogiem, jednak gwarantuję, że
wszystko u nas kupić da się, choć czasami, jak się nie mieszka w dużym mieście lub jego
pobliżu, łatwiej to zrobić przez Internet. Przy oryginalnych przepisach staram się podawać ich
lokalne nazwy, są jednak takie dania, przy których figurują jedynie nazwy polskie. Najczęściej
chodzi tu o potrawy, które sam stworzyłem, inspirując się oryginalnymi daniami. Część z nich
należy do naszego domowego kanonu kulinarnego. Choć wiem świetnie, że żyjemy w kraju
ziemniaków, kapusty i jabłek, wiem, że jadać winno się przede wszystkim to, co dana ziemia
rodzi, to wiem również, że w ponury listopadowy polski dzień tajskie curry jest najlepszym remedium na ból istnienia.
Daje nadzieję, pieści mózg i obiecuje słońce. Takowych doznań życzę Wam jak najwięcej!